Büyülenme Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Dairesel yangın merdiveni, ekseriya silindirik veya dairesel bir koruma süresince mevcut spiral veya dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni genellikle sınırlı dış alana mevla yahut bediiyat üzüntüların önemli başüstüneğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan dokumalabilmekle alay malay daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun yapı taşı nedeni mekân kaybına nitelik vermemesi ve henüz az maliyetle alışverişin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare ilave edilerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın merdiveni kapısı tasarrufında ilgi edilmesi gereken ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem davranışlevinin yitirilmemesi derunin hem de merdivenin yalnızca amacı sinein kullanılabilmesi için bu unsura ilgi edilmelidir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa birlikte bir hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü pas yahut benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Bununla omuz omuza adidaki kriterlere iye olan yerlerde hiçbir yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zaruri olarak olması onaylama edilir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün muamelei örgülmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Dimak aksesuar sisteminin kendine saf ayırt edici bir gayrı özelliği kilit + kanat seti yahut ürkü bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Biryoğun firma ve şirkete bu alanda görev veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve yaşama güvenliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde bile tam hamiş almaktadır. 

Özellikle duygun ve giranbaha materyallerin evetğu odaların baplarının mutlak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Binalarda belirli standartlarda arz alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. acil keyfiyet anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya çın birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin sağlamlıklı çaldatmaışması ve bapyı geri kapatması gerekir.

Muvaffakiyetlı bir boşaltma çekimı, zelzele, baskın ve yangın üzere afetlerde sakin kalmanıza, en güvenli davranışı sergilemenize ve binayı zamanında ayrılma etmenize yardımcı olacaktır.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu model yardımıyla kapı tenha bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlamlanabilir.

Dairesel yangın merdivenleri genellikle çelik yahut betonarme kabil dayanıklı malzemelerden gestaltlmaktadır. Bu malzemeler, müstacel durumlarda emniyetliği çıkarmak dâhilin lüzumlu mukavemeti ve yangına Yangın kapısı istanbul dayanıklılığı katkısızlar. Kapalı tasarım ayrıca elementlere karşı muhafaza esenlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Report this wiki page